Welkom bij FransVerster.nl

IT Dienstverlener

Frans Verster is een Zelfstandige Senior Software Architect en Developer voor Java, J2EE en C++ oplossingen. In het kort ben ik HTS ingenieur met veel programmeer ervaring op het gebied van J2EE, JAVA, C++ op Linux en Windows. De passie voor mijn vak zorgt voor mijn groei en bloei.

Door mijn achtergrond als Wetenschappelijk Systeem Ontwerper ben ik vrij breed georiënteerd, snel van begrip, creatief qua oplossing en resultaat gericht, zie mijn CV. Als Freelance Software Engineer presenteert FransVerster.nl zich als een flexibel, creatief en nauwgezet senior ICT-er.

Ik ben in de markt om in een groot team mee te werken of te leiden, ik heb veel ervaring als Senior Java Enterprise Professional. Ik werk graag in het bedrijfsleven om plannen en code nauwgezet te implementeren in een professionele J2EE setting.

Voor het MKB met minder ICT expertise in huis verzorgt FransVerster.nl ook totaal oplossingen van business case tot turn-key oplevering, laat de computer maar aan mij over. Levering volgens algemene voorwaarden.

Neem contact op!

Welkom bij FransVerster.nl

Contact gegevens

Welkom bij FransVerster.nl

Levering volgens de algemene voorwaarden van het ICT~Office

Op de producten en dienstverlening van FransVerster.nl zijn de algemene voorwaarden van ICT~Office van toepassing. Ik ben geregistreerd gebruiker van de ICT~Office Voorwaarden, en die zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Midden-Nederland onder nummer 30174840.

Deze voorwaarden bestaan uit één algemene basismodule en zestien afzonderlijke, specifieke modules. De module Algemeen bevat juridische onderwerpen die voor iedere transactie van belang zijn, zoals betalingsafspraken en de bescherming tegen aansprakelijkheid. In de specifieke modules zijn een of meer bijzondere producten of diensten uitgewerkt, ze staan hieronder.

De ICT~Office Voorwaarden zijn zo opgezet, dat zij gebruikt kunnen worden voor veel verschillende producten en diensten op het gebied van ICT en kantoortechnologie. Ze houden rekening met recente ontwikkelingen op technologisch vlak en beantwoorden eveneens aan de laatste stand van zaken in wetgeving en rechtspraak op het gebied van ICT. Deze algemene voorwaarden leveren zo een bijdrage aan het welslagen van ICT-projecten, onder meer door een duidelijke, en marktconforme verdeling van verantwoordelijkheden en risico's tussen de leverancier en de klant.

Welkom bij FransVerster.nl

Nieuws

Altijd geïntereseerd in goede opdrachten, bijvoorbeeld J2EE, met JPA, Spring, JSF, WS, MVN en meer, zie CV. Zoekt u iemand voor een dergelijke klus neem dan contact op met mij, wees welkom.

Zodra ik wat meer tijd heb zal ik fransverster.com gaan gebruiken, stay tuned.

Welkom bij FransVerster.nl

CV

Download in PDF vorm Download in DOC vorm Download in ODT vorm

Curriculum vitae van Frans C. Verster.

Personalia

geboren1965
woonplaatsAmsterdam
nationaliteitNederlands
emailinfo@fransverster.nl
rijbewijsB
talenNederlands en Engels uitstekend, Duitse literatuur lezen goed
diploma'sVWO, HTS-ICT (Ing. BSc.)
statusZZP, freelance, incl. KVK, BTW-nr, VAR-WUO

Werkervaring samengevat

Meer dan vijftien jaar werkervaring in informatiseringsprojecten met Java/J2EE/C/C++ voor Windows en Linux. Vooral veel programmeer ervaring als software architect en programmeur voor vernieuwende projecten. Co-auteur van vijf publicaties.

Ik werk als freelance software ontwerper/ontwikkelaar om Java/J2EE software oplossingen te ontwerpen en implementeren, in de bereikbare omgeving van Amsterdam. Ik doe graag een variatie aan werkzaamheden, van requirementsanalyse, testen, architectuur tot implementatie en coaching van mede-teamleden.

Projecten, terug in de tijd

6/2014 - heden bij UWV via CGI als Senior Java Frontend Developer voor project WISE

7/2013 - 6/2014 bij Magsoft B.V. als Senior Software Development Specialist

12/2011 - 3/2012 "BoekDataBase" in de Cloud

5/2011 - 8/2011 bij De Nederlandse Bank, voltijds als Senior Java/JEE developer.

5/2009 - heden: zelfstandig ICT consultant, diverse rollen.

5/2008 - 5/2009 bij een Tryllian Solutions B.V.: Java Software Engineer.

10/2007 - 4/2008 bij Graydon B.V.: Senior J2EE software engineer.

1/2007 - 10/2007: Universiteit van Amsterdam, FNWI, "Information Retrieval": Wetenschappelijk Systeem Ontwerper.

1/2004 - 1/2007: Universiteit van Amsterdam, FNWI, "Bio-informatica": Wetenschappelijk Systeem Ontwerper.

10/2001 - 1/2004: Universiteit van Amsterdam, FNWI, "Image processing": Wetenschappelijk Systeem Ontwerper.

3/1999 - 10/2001: Universiteit van Amsterdam, FNWI, "IMAT": Wetenschappelijk Systeem Ontwerper.

3/1998 - 3/1999 bij Medis B.V.: Senior Software Engineer:

4/1996 - 4/1998 bij de Vrije Universiteit, Computer Programmeur:

6/1994 - 4/1996 bij Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, Computer Programmeur:

Medio 1993 - 6/1994 Rijksuniversiteit Groningen, medische genetica:

Opleidingen

Profielschets

Referenties in overleg

Kennis matrix

OnderwerpRuime ervaringEnige ervaring
BesturingssystemenWindows NT, 2000, XP, Vista. Linux 2.6 met Red Hat, Suse en Ubuntu OpenSolaris
Netwerk toolsHTTP, HTTPS, TCP/IP, CIFS, PKCS11, tunneling, SSH, VNC, thin clients, pop3, imap, smtp, wget, curl, wireshark, ssh, socat, vnc, OpenSSL, apache2 VPN
ProgrammeertalenVeeeele jaren Java, J2EE, C, C++ Perl, Bash, Python, Pascal/Delphi/Lazarus, Prolog
Web HTML, XML, XSLT, Ajax, javascript, Web services, wsdl, soap, rest, search engines, CSS, Firebug, Webdeveloper
JAVA JDK 4,5,6,7, JDBC, Maven, JMS, JSP, JNI, Eclipse, Netbeans, Junit, JSP, servlets, portlets, AspectJ, SOAP, REST, WSDL, Lucene, J2ME, JAX-WS2Jide
J2EE Tomcat, Jetty, IBM websphere, JBoss AS 6, JBoss SEAM, Wicket, Spring, Hibernate, CMS, JSF, Oracle 11GIBM Portal server, JMeter
CVeeele kleine programma's gemaakt en systeem code geïntegreerd en 'gewrapt' naar Java, C++ en scripts
C++STL, containers, high performance, templates, Boost, generatief MFC, ATL, C#
DatabasesSQL, MySQL, PostgreSQL, JDBC driver details, SQLJ, webscrapers, XQuery, JPA2, Hibernate Sesame, Matisse, Xindice, SPARQL, PL/SQL
MethodiekenFunctioneel ontwerp, Agile uitwerken, SCRUM, Object Oriented Programmeren, UML, GoF design patterns, Test driven design, Enterprise architecture, SOA, SAAS, versie beheer (CVS/SVN/GIT), code review, unit/regressie/overall testing, performance, bug reporting, documentatie, wiki, auto deployment, maven
SoftwarepakkettenVeeele van MS en openoffice tot IDE's en hacken. Repositories (apache, maven, ubuntu, red hat, eclipse)
TestenHtmlUnit, FitNesse, Junit, EasyMock, Selenium
Developer toolsEclipse, IntelliJ, RAD, Netbeans, CVS, SVN, GIT, ANT, Maven, Bugzilla, Atlassian Jira Confluence, Wiki's, CheckStyle, VNC, MS-office, OpenOffice.org, Profiler's, Soap-UI, Putty, SSH, OpenSSL, systemtap, FUSE, Continuum, Hudson VMware, Visual Studio